IndustrySim-tiimi

Turku Game Lab tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten kanssa. Kuvassa tietotekniikan opiskelijat Jaakko Susi (vas.) ja Toni Heinonen, yliopettaja Mika Luimula (kesk.) sekä toimitusjohtaja Tomas Rosin ja teknologiajohtaja Pekka Qvist turkulaisesta IndustrySim-yrityksestä.

Yksi esimerkki alueellisesta yhteistyöstä on Turku Game Labissa juuri käynnistynyt, useita insinööritieteitä (kuten tietotekniikka/peliteknologia, prosessiteknologia, energiatekniikka, konetekniikka, ympäristötekniikka, mediatekniika) sisältävä projekti, jossa mukana on turkulainen IndustrySim-yritys.

Prosessi- ja energiateollisuutta käsittelevä oppimispeli on suunnattu sekä alan koulutukseen että yleisesti alasta kiinnostuneiden käyttöön. Turun AMK toimii yrityksen asiantuntijana tässä pelinkehitysprosessissa.

– Kun prosessi- ja energiateollisuutta käsittelevä oppimispeli aikanaan valmistuu, se on suunnattu kaikille 14 – 110-vuotiaille, joita teollisuuden ja yleisen hyvinvoinnin kytkeminen toisiinsa kiinnostaa, kertoo toimitusjohtaja Tomas Rosin IndustrySimistä.

1980-luvulla opiskelleella DI Rosinilla on yrittäjätaustaa vuodesta 1992 alkaen, ja pelien tarjoamat mahdollisuudet havainnollistaa prosessiteollisuuden tärkeyttä ja merkitystä saavat hänet innostumaan:

– Nyt yhteistyössä kehitettävä oppimispeli opettaa pelaajille hauskalla ja motivoivalla tavalla käytännössä, miten teollisuudessa toimitaan. Käyttäjä pääsee itse rakentamaan teollisuuslaitosta, käynnistämään siihen liittyviä prosesseja sekä myös peilaamaan suunnittelemiaan prosesseja taloudellisiin näkökulmiin, toteaa Rosin.

Oppimispelien parissa useamman vuoden työskennellyt teknologiajohtaja Pekka Qvist ja toimitusjohtaja Rosin löysivät aikanaan toisensa yliopettaja Mika Luimulan välityksellä. Rosin ja Qvist ovat yhdistäneet IndustrySim-yritykseen teollisuuden ja peliteknologian osaamisensa ja yhdessä he täydentävät toisiaan peliprojektin kehitystyössä.

Vaikka peli myötäileekin reaalimaailmaa, tulee siitä hauska ja kiinnostava sekä huippugrafiikalla höystetty tuote, lupailevat kehittäjät.

Metaverstas on mukana yhteistyökumppanina IndustrySim-pelin kehityksessä.

Lue lisää Turun AMK:n uutissivustolta.

Lue lisää IndustrySim-pelistä ja tutustu pelin kehitykseen.