innoaura 2013

Kilpailun ”Innoaura – luovaa liiketoimintaa Varsinais-Suomesta” vuoden 2013 voittaja on valittu. Voittaja julkistettiin Varsinais-Suomen liiton Eurooppa-päivän vastaanotolla Turun VPK-talolla 9.5.2013.

Kilpailun voittaja on turkulaisen Metaverstas Oy:n hanke Virtuaalioppimisympäristö meriturvallisuusharjoitusten tukena. 

Metaverstaan palkittu hanke kehittää uudenlaista turvallisuusharjoitusta merenkulkualan opiskelijoiden ja laivojen henkilökunnan koulutukseen. Virtuaaliharjoitus hyödyntää kolmiulotteista peliteknologiaa. Virtuaalisten kolmiulotteisten oppimisympäristöjen hyödyntämisessä meriturvallisuusharjoituksiin ja merenkulun koulutukseen (pois lukien komentosiltasimulaattorit) Metaverstas on uranuurtaja.

Oppimisympäristöjen tuotannossa pyritään lopputulokseen, joka ei täytä ainoastaan oppimisen pedagogisia vaatimuksia, vaan myös visuaalinen näyttävyys, design ja estetiikka ovat tärkeässä roolissa, kertoo Metaverstaan toimitusjohtaja Pekka Qvist.

Loppukäyttäjäkohderyhmä on merenkulkuoppilaitosten lisäksi varustamoiden henkilökunta.

Vuoden 2013 Innoaura-kilpailun teemana oli Meri ja luovuus – miten merta on hyödynnetty luovasti liiketoiminnassa? Metaverstaan hanke edustaa kaikkea, mitä kilpailussa tänä vuonna haettiin: merenkulun turvallisuuskoulutukseen on löydetty menetelmä, joka hyödyntää uusinta teknologiaa. Palkittu hanke on kehittelyvaiheessa. Kilpailun valintaraati haluaakin korostaa hankkeen vahvaa potentiaalia kehittyä kansainvälisesti merkittäväksi tuotteeksi.

– Innoaura-kilpailuun osallistui selvästi vähemmän ehdotuksia kuin viime vuonna. Voittajaksi nousi kuitenkin hanke, joka olisi menestynyt isommassakin joukossa, toteaa valintaraadin puheenjohtaja, Turun Sanomien taloustoimituksen päällikkö Veijo Hyvönen.

Innoaura-kilpailulla halutaan tukea Varsinais-Suomen luovia aloja ja siinä valitaan maakunnan eniten luovuutta tai luovaa potentiaalia omaava yritys. Kilpailun järjestää Varsinais-Suomen liitto ja voittosumma on 8000 euroa. Innoaura-kilpailu järjestetään vuosittain.

Tarkoituksena on tehdä luovia toimialoja tunnetuksi ja lisätä niiden arvostusta, innostaa alalle uusia yrittäjiä, nostaa esille hyviä esimerkkejä ja tarjota julkisuuden kautta palkittaville mahdollisuuksia uusiin hyödyllisiin kontakteihin.

Voittajan valitsee raati, johon kuuluvat

Turun Sanomien taloustoimituksen edustaja, pj.

Ideaura Oy

Turun Seudun Kehittämiskeskus

Varsinais-Suomen liitto

Varsinais-Suomen Yrittäjät

Turun yliopisto

Yrityssalo Oy

 

 

Lisätietoja:

erikoissuunnittelija Petteri Partanen, Varsinais-Suomen liitto p. 040 7760 630

toimitusjohtaja Pekka Qvist, Metaverstas Oy p. 0440 555 662